Karamel ve Elmalı Cheesecake
Karamel ve Elmalı Cheesecake
- Hazırlama Süresi : 30 Dakika 30 mins
- Servis : 12 Kişilik Serves 12
Malzemeler
- 160 gr bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 1.5 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 325 ml krema
- 225 gr labne peyniri
- 80 gr pudra şekeri
- 3 yaprak jelatin
- 75 gr beyaz çikolata
- 2 adet yumurta sarısı
- 300 gr toz şeker
- 1 yeşil elma
- 50 gr süzme bal
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Koroplast Pişirme Kağıdı
Kullanılan Ürünler
Hazırlanışı
1- Crumble hamuru için 160 gr ince kıyılmış bisküvi ve 50 gr eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz kek kabınızın içine bu karışımı döküp üzerini düzleyin.
2- Dolgusu için 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu, 225 ml krema, 225 gr labne peyniri, 80 gr pudra şekeri, 3 yaprak jelatin, ince dilimlenmiş 75 gr beyaz çikolata, 2 adet yumurta sarısını bir kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra kek kabındaki hamurun üzerine bu karışımı da ilave edin.
3- Fırında 170 derecede 10 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
4- Caramel apple crust için 50 gr tereyağını kızgın bir tavaya alın içerisine 1 adet yeşil elmayı soyup küp küp doğrayıp ekleyin. 300 gr toz şekeri ilave edin. Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 2 dakika piştikten sonra 50 gr süzme balı, 100 ml kremayı ekleyin. 1 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
5- Üzeri için hazırladığınız sosu cheesecake’in üzerine dökerek servis yapın.